Koof

Verstop buizen en kabels met een koof

Wilt u graag buizen of kabels verstoppen voor het oog? Een koof is een betaalbare en mooie oplossing. Dit is een strakke manier om iets te verbergen, wat u liever niet ziet. Het ontwerpen en plaatsen van een koof vraagt om een vakkundige aanpak. Een koof is in de meeste gevallen maatwerk en de afwerking moet aansluiten op uw interieur. De Klusgraaf adviseert u graag welke materialen en afmetingen bij uw oplossing past. Afhankelijk van de situatie heeft u verschillende opties voor het plaatsen van een koof, van verwarmingsbuizen tot de afzuigkap.

Een koof is een ideale oplossing om kabels weg te werken. Door de koof tegen het plafond te plaatsen, heeft u genoeg ruimte voor uw bekabeling. Denk hierbij aan de kabels van uw surround systeem. Daarnaast dient de koof als sierlijst aan uw plafond, zodat het geheel praktisch en stijlvol is. Met een mooie afwerking, zoals een verflaag en ingebouwde spots, valt het niet op dat uw een functionele koof heeft. Lopen er verwarmingsbuizen door uw woning die een doorn in het oog zijn? Verstop de buizen met een strakke koof. Hierbij wordt de koof in de meeste gevallen tegen de wand geplaatst.

De meest bekende oplossing is het wegwerken van de afvoerbuis van de afzuigkap. Laat de koof afwerken in de kleuren en materiaal van de keukenkasten, zodat het geheel in dezelfde stijl is. Bij het maken van uw koof kunt u kiezen tussen MDF of gipsplaat. Het voordeel van gips is dat het materiaal lichter is en makkelijker over te schilderen of te stucen. Hierdoor is het eenvoudig om de koof aan te sluiten bij uw keukeninterieur. Aan de andere kant heeft u MDF, een stuk steviger materiaal dan gips. Dit materiaal is ideaal te bewerken, maar het aanbrengen van verf vergt iets meer geduld en kennis. Bent u op zoek naar een vakman voor uw koof? Neem contact op en begin met het realiseren van uw klusproject?