Pergola

Pergola als blikvanger

Bij een houten pergola bepaalt u zelf de uitstraling. Een pergola is als houten tuinoplossing al een geweldig aanzicht in uw tuin, maar u kunt het geheel zelf opfleuren. Denk aan druivenplanten,  rozenstruiken of een klimhortensia. Door de vrijstaande pergola te laten begroeien, brengt u meer groen in uw tuin. Daarnaast zorgt een klimplant voor extra schaduw, ideaal wanneer u tijdens de zomerse dagen onder uw pergola wilt ontspannen. Een pergola is als het ware een overkapping zonder dak.

Pergola hout
Houten pergola

Wilt u direct een overdekte plek creëren? Dan is het spannen van een schaduwdoek een perfecte oplossing, zodat u geen losse parasol nodig heeft. Met een harmonica schaduwdoek bepaalt u zelf de hoeveelheid schaduw onder uw pergola. Plaats uw loungeset of tuinmeubels in de pergola en geniet op de warme zomerdagen van het buitenleven.

Duurzame pergola

Bij het ontwerpen van uw pergola heeft u de keus uit diverse houtsoorten zoals geïmpregneerd tuinhout, Douglas of verschillende soorten hardhout. De meest gebruikte houtsoort is het duurzame en weersbestendige Douglas. Dit is een sterke en warmkleurige houtsoort dat bestand is tegen rotting, schimmels, ongedierte en verwering. Deze buitenhoutsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig, zodat u geen omkijken heeft naar uw pergola. U geniet jarenlang van uw prachtige tuinoplossing. Heeft u al een ontwerp in gedachten of wilt u graag advies van de Klusgraaf? Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Pergola Douglas
Douglas pergola
Pergola-in-Harderwijk
Pergola Harderwijk
Pergola van Hout