Veranda Harderwijk

Verleng uw terras met een veranda

Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin? Even de tuindeuren openslaan en direct genieten van een gezellige, overdekte plek? Met een houten veranda verlengt u op een sfeervolle manier uw woonruimte en terras. Een veranda, ook wel een terrasoverkapping genoemd, wordt direct tegen uw huis geplaatst. Het is een verlengstuk van uw woning, waarbij het afdak meestal steunt op robuuste, houten palen.

Douglas overkapping

Daarnaast is een veranda uitstekend voor het weren van kou en behouden van warmte. Tijdens de warme zomerdagen heeft u een heerlijke schaduwplek om te ontspannen. Plaats uw tuinmeubels onder uw veranda en beleef mooie zomeravonden met uw familie en vrienden. Zijn de weersomstandigheden minder goed? In het najaar en de winter blijft de warmte onder het dak hangen, zodat u iets langer kunt genieten van uw terras.

Overkapping Harderwijk
Overkapping in Harderwijk

Voor het bouwen van uw veranda is de materiaalkeuze het uitgangspunt. Gaat u voor degelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid? Dan is een houten veranda een mooie keuze. Dankzij dit natuurproduct krijgt uw veranda een robuuste en warme uitstraling. Douglas hout is een veel gebruikte houtsoort voor overkappingen, tuinhuizen en veranda’s. Deze buitenhoutsoort staat bekend om een lange levensduur en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Daarnaast heeft Douglas weinig tot geen onderhoud nodig, zodat u ongestoord geniet van uw veranda. Kortom, een Douglas overkapping is een echte eyecatcher en aanwinst voor uw tuin. Heeft u een ontwerp in gedachten of wilt u graag advies? Als allround timmerman denk ik graag met u mee. Neem contact op en ik tover uw klusproject om tot een geweldig eindresultaat.

Overkapping

Veranda of overkapping?

De termen veranda en (terras) overkapping worden wel eens door elkaar gebruikt. Toch is er een groot verschil. Een veranda wordt altijd tegen uw woning gemonteerd, terwijl een overkapping vrijstaand te plaatsen is, maar ook tegen uw huis. Een veranda is immers volledig gesloten, terwijl de overkapping (gedeeltelijk) open is. Het voordeel van een overkapping is de vrijheid om een unieke plek en ontwerp te kiezen. Moet uw overkapping achterin de tuin, tegen de schutting? Of heeft u liever het houten verblijf in het midden van uw tuin? De bouwmogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Schakel de Klusgraaf in voor uw veranda in Harderwijk of omstreken.